Painijaoston banneri
Esittely Harjoitukset Ilmoitukset Yhteystiedot
Espoon Urheilijat 1990 - 2019

Espoon Urheilijat ry, painijaosto

Espoon Urheilijoiden painitoiminta alkoi vuonna 1990. Noista päivistä harrastajamäärä on tasaisesti kasvanut. Paini on edelleen pieni urheilulaji Espoossa. Pieneen harrastajamäärään nähden menestys on ollut erinomainen kansallisella tasolla etenkin poika- ja tyttösarjoissa. Menestykseen tarvitaan innostuneita urheilijoita ja vanhempia sekä hyvää valmennusta. Nämä seikat ovat olleet jaostossa pääsääntöisesti hyvällä tasolla. Viime vuosina kilpapainijoiden määrä on tilapäisesti laskenut. Painijaostossa tilanne ei kuitenkaan huolestuta, vaan uusia kykyjä tulee kiitettävästi painisalille joka vuosi. Paini on laji, kuten kaikki kamppailulajit, missä suurimmat oppimiselämykset saavutetaan kilpailuun osallistumisen kautta. Tämä on tärkeä muistaa myös niiden pikkupainijoiden osalta, jotka eivät niin vakavasti "painiuraansa" suunnittele.

Painijaoston 25 toiminnan vuotta ei ole pitkä aika, kun otetaan huomioon, että laji aloitettiin Espoossa käytännöllisesti nollasta. Nykyinen toiminta alkaa olla maksimissaan, kun otetaan huomioon valmentaja- ja tilaresurssit. Painisalille tilana ei jaosto voi vaikuttaa, mutta jaoston toimintaan osallistuminen joko apuvalmentajana, ohjaajana, toimihenkilönä tai tukijana yms on erittäin arvokasta. Tulkaa rohkeasti mukaan.

Aivan pienimmille lapsille ei ole Espoossa juurikaan tarjolla ohjattua liikuntaa. Vuodesta 2005 alkaen seurassamme on järjestetty myös aikuisille ja lapsille yhteisiä painiharjoituksia. Aikuinen-lapsi-ryhmän suosio on ollut niin suuri, että keväällä 2014 lisäsimme jo kolmannen harjoitteluvuoron tälle ryhmälle. Tutun aikuisen kanssa aloitettu yhteinen painiharrastus on helppo väylä lapsen omaan harrastukseen. Kiinnostus 3 - 5 vuotiaiden omaan painiryhmään oli suurta. Tämän vuoksi perustimme kyseiselle ikäryhmälle kaksi omaa harjoitusryhmää: painijumppakoulun ja painitemppukoulun. Todennäköisesti painitemppukoululaisista ja hieman vanhemmista nassikkapainijoista osa innostuu lajista niin paljon, että valtalajit eivät houkuttele kaikkia lahjakkuuksia pariinsa.

Pienten temppukoululaisten ja nassikkapainijoiden määrä on tällä hetkellä Espoossa suurempi, kuin koskaan aikaisemmin. Paini on monipuolisesti fyysisiä ja henkisiä taitoja kehittävä perinteinen suomalainen urheilulaji. Painin pariin innostuneet nuoret pärjäävät omasta lajistaan saamillaan valmiuksilla lähes lajissa kuin lajissa.

Tervetuloa painiharrastuksen pariin!